Friday, March 25, 2005

Mentalni programi

“Služite Gospodu sa strahom i radujte se s trepetom”

(iz jedne Svete Knjige)

Kada se uvodilo hrišćanstvo, oko neke 980.g. na prostorima gdje je moj pra, pra, pradjed živjeo, on je vjerovatno već tada imao neki svoj pogled na stvarnost, duhovnost, odnosno, religiju i kakav god da je on bio, to je bilo nešto u šta je on vjerovao, odnosno, nevjerovao, što bi se reklo - njegova privatna stvar.

S obzirom, da se ta religija/novi program, u to vrijeme uvodila u krvi do koljena, tj. nije bilo na principu hoćeš-nećeš, nego moraš, on kada je vidio kako su prošle njegove komšije koje nisu htjele da ju prihvate, vjerovatno se odlučio da ju prihvati čisto iz razloga da sačuva svoju glavu i glave svoje porodice.

“Ili se prikloni - ili ćemo da te uklonimo”, stari je moto antropoida, koji kako vidimo i dan danas dobro funkcioniše. Tako se on priklonio, mada je vjerovatno i umro ne vjerujući u ono u šta je zvanično morao da vjeruje. Međutim, što se njegovog potomstva tiče, program je učinio svoje, te je tu došlo do tzv. “domino efekta”. Tako neki od njegovih potomaka ne samo da su ga prihvatili, nego čak i kao popovi i sveštenici dalje promovisali.

Kada su, dosta kasnije, oni koji su kreirali taj program odlučili da malo eksperimentišu s jednim novim programom (komunizmom), mom djedu koji je živjeo na istim prostorima, ta ideja se nije nimalo svidjela, jer je on tada bio tvrdokorni hrišćanin. Njegov program je imao i jaku “anti-virusnu komponentu” koja je sprečavala ne samo deprogramiranje, nego i – reprogramiranje. Kada su opet milioni onih koji nisu htjeli da prihvate novi program počeli gubiti glavu, on nije postupio kao njegov pra, pra, pradjed te odmah prihvatio novi program, nego je odlučio da bježi na prostore koji tim novim programom tada još uvijek nisu bili zahvaćeni (u ovom slučaju iz Rusije u Srbiju). Nije se priklonio, znači, nego se - uklonio.

Tako je on umro privržen Microsoft Hrišćanstvu dok njegov sin, odnosno moj otac, nije uspio da izbjegne novi program, kojeg sam i ja svojevremeno trebao da prihvatim. Naravno, Microsoft Komunizam se isto tako vrlo lako, kao i sve ostalo što nam je bivalo nametnuto, mogao racionalizovati. Neki su išli čak dotle da su i u Komunističkom Manifestu otkrivali i neku dublju simbologiju.

S obzirom da su i škole uvijek morale da prate trendove, odnosno, najnovije masovne programe, vjeronauk je izbačen a marksizam ubačen. Umjesto ikona i svetaca Ms Hrišćanstva, sada su nas sa zidova motrili simboli i sveci Ms Komunizma, Marks, Engels i ostala kompanija.

Na nama je bilo samo da racionalizujemo kako imamo posla s nečim najboljim koje je do tada smišljeno za naše dobro. Ko je bolje, u ovom smislu racionalizovao i pratio taj program, bolje je kotirao u društvu. Naravno, nikakva kritika negativne vrste nije bila nimalo uputna. Neki iz moje šire familije ne samo da su vjerovali u ovaj program nego su ga kao partijski sveštenici čak i promovisali sa istim žarom kao i oni moji preci koji su svojevremeno promovisali Ms Hrišćanstvo. Stvar sa Ms Komunizmom krenula je tako žestoko i s jednom takvom ozbiljnošću da se računalo kako je nemoguće da ova posljednja riječ ljudske filozofije ikada propadne. Koliko je ljudskih života koštao taj eksperimentalni program ne može se sa sigurnošću utvrditi.

Onda je neko rekao kako je s eksperimentom završeno, “stoko nazad u stare torove”. “Puj pike propalo - ne važi više”. Izbaciše marksizam iz škola, skinuše slike marksističkih svetaca sa zidova, vratiše vjeronauk u škole zajedno sa svecima Ms Hrišćanstva. Ko se nije odmah reprogramirao, tj. zaboravio Ms Komunizam, kad je to bilo naloženo, automatski se počeo smatrati - neprilagođenim. Čovjek se inače najlakše programira – kad ga dobro isprepadaš. Naravno, ni ovo nije moglo da prođe bez žrtava, jer je ovaj put valjalo i obaviti transfer “narodne imovine” i prirodnih bogastava u ruke onih koji su na hijerarhijskoj ljestvici odmah do onih koji programe izmišljaju. Stari podprogrami su prekonoći osvježeni i aktivirani, tako da je došlo do nastavka tradicionalne bitke između “onih koji Ga ljube u dupe”, “onih koji su Mu se naguzili” i “onih koji Mu ga puše”.

Oni što Mu ga puše zauzeli su jedan čvrst stav: “ko nije sa nama taj je protiv nas”. Isti stav zauzeli su i oni što su Mu se naguzili i oni što Ga ljube u dupe. Ovdje, naravno, govorimo o subprogramima jednog te istog programa. Razlika između njih bila bi analogna razlici između Ms Windows 98, Ms Windows 2000 i Ms Windows XP (kako vidimo, - proizvođać tih programa je isti).

S druge strane, oni koji se nisu mogli priključiti ni jednoj od ovih grupa s različitim pristupom entitetu koji se kroz zadnjih par hiljada godina naše istorije predstavlja pod imenom Jehova, Allah ili Hrkljuš, morali su hitno da se izmjeste, ukoliko su imali vremena za to, pa tako i ja. Ja se tako ne priklonih, nego se uklonih. Kasnije, vrzmajući se po ovoj planeti jedino što sam mogao primjetiti, to su bili – u sustini isti ljudi, samo – različito programirani. Religija je bila do sada jedan od najbitnijih programa jer veže čovjekovu svijest na specifičan način praveći ga poniznim podanikom, daje mu osjećaj pripadnosti (svom stadu) i stalni strah od nekog entiteta koji motri odozgo i sudi. Religijom je čovjekova svijest pa time i percepcija – zatvorena, a duh (još uvijek naučno nepriznat) zarobljen.

Čovjek je stavljen u ulogu sljedbenika a sljedbenik koristi svoj um samo za slijeđenje nekoga ili - nečega.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

bravo ! da je vise pametnih ne bi budale vladale svetom ...

7:04 am  
Anonymous Anonymous said...

***** Neobrazovanost, a obrazovanost *****
------------------------------------------------
*** Deluje se generalno globalno čitajući za sebe i za još po nekog ***
---------------------------------------------------------------------------
* Ima mnogo onih koji ne žele ni da čuju o Isusu,onda malčice razmislim i setim se da više od mnogih nisu hteli da slušaju i prihvate ni živoga Hrista,onda se i ne čudim kada neki ne prihvataju kada im govorim o Isusu koji svima koji traže Boga daruje milost,dobrotu,ne lukavstvo već mudrost,isceljenje,neiskrivljenu sliku,savršenu ljubav i sigurnost u savršenoj ljubavi * Takav njihov stav ne može biti razuman(izuzecima čast),nego skoro svi jesu ispunjeni lukavstvom,nekriveći ni jednu osobu,jer lukavstvo jeste od djavola kojeg Isus jeste i danas nadvladao krštenjem u ime Oca,Sina i Svetoga Duha - ostavši na istinskom putu ovakvom * Telesan rad za malo pomaže,duhovan rad jeste istinski rad ugodan Bogu * Sa strahom sve ih karaš * Isus te voli zato smej se * On ti daje život zato smej se * Raduj se Gospodu svom * Imaju telesne prijatelje,a kakvi jesu telesni prijatelji,donekle pomognu,a kad jeste najteže,nije da neće da pomognu,nego ne mogu da im pomognu jer nemaju ono što je potrebno,nemaju soli,netraže istinu pokretanja i premeštanja planina,sve ih soliš,ne traže hleb života,ne traže Isusa koji Duhom Svetim ukazuje na ispravnost i kako treba živeti ispravno život podaren od Boga koji vodi u večnu radost,u večnu ljubav,u večan život ispunjen slavom Božijom * “ Reč vaša neka biva svagda u blagodati, solju začinjena, da znate kako vam svakome treba odgovarati “ * Uzdaju se u svoja telesa,bez traženja Boga idu u propast * Vidiš da napreduju zli i pokvareni naraštaj,neblagodarnima i nemilosrdnima jeste blagodaran i milosrdan Bog do te mere dok ne postanu blagodarni i milosrdni * I danas napolju jeste predivan dan * U nama proslavi se ti Hriste * Govori Isus : “ Blago gladnima i žednima pravednosti jer će se nasititi “ * U nama proslavi se ti Isuse * Postoje i prijatelji koji i danas istinski pomažu,ljudi od Boga,a najbolji prijatelj u svakoj hrišćanskim krštenjem krštenoj osobi,koji nas nikada neće ostaviti jeste Isus ljubav Božija * Posveti nas u Duhu svom naš Gospode * I danas u svakoj osobi krštenoj jeste izlivena i izliva se ljubav Božija * “ Blagoslovljeni jesu siromašni duhom jer je njihovo carstvo Božije “ * Posveti nas * Ne mogu da ne volim i svog telesnog neprijatelja,dovoljan jeste jedan razlog,jer i sa mojim telesnim neprijateljem jeste Bog milosti,Bog dobrote,Bog praštanja i Bog ljubavi * Daj da osetimo taj plamen ljubavi zbog kojeg želimo živeti * Meni osobi grešnoj smiluj se Bože * Slava Bogu Isusu Hristu jedinome spasitelju * Ljubim vas,volim i pozdravljam *

6:44 pm  
Blogger steve said...


الرائد تقدم خدمات تطهير و تعقيم خزانات المياه فى جدة و مكة لاننا :
افضل شركة تنظيف خزانات بجدة
و افضل شركة تنظيف خزانات بمكة

للمزيد قم بزيارة
افضل شركة تنظيف منازل

1:58 am  

Post a Comment

<< Home