Saturday, August 12, 2006

Mediji i istina

Ako se upišete na neki dobar kurs za trgovačkog putnika, sve su prilike da ćete naučiti kako da iskoristite psihičke slabosti normalnog čovjeka, odnosno – potrošaća i tako mu prodate određeni proizvod. Vas će naravno, kao dobro obučenog poslovnog čovjeka interesovati samo profit, tako da ona komponenta manipulacije svijesti kupca predstavljati za vas ‘čistu sitnicu’ jer bože moj, biznis je biznis a ko je kriv nekome što je glup. Poslodavcima treba obezbijediti profit, a sebi platu od koje se treba preživjeti. Što više profita, utoliko više i mogućnosti za penjanje prema gore, kako u piramidi kompanije, tako i u piramidi društva.

Psiholozima je već odavno poznato to da normalan čovjek ima neke rupe u svojoj kogniciji, odnosno, prilično šuplje zaštitne mehanizme, te se to sasvim lijepo može iskoristiti da ga se navede da kupi određeni proizvod.

Stoga nije nikakvo čudo što su u trgovačkim agencijama, medijima itd. zaposleni psiholozi čiji je posao da otkriju najefikasnije metode mentalne manipulacije već uveliko izmanipulisanog čovjeka.

U svakom slučaju, tamo će vam reći da kad uđete kod čovjeka u kuću ili ga bilo kako kontaktirate, onda od njega morate dobiti što više pozitivnih odgovora u jednom nizu. Dakle, - DA. Da bi se kupac na to doveo, prvo mu se servira cijela jedna serija nebitnih primjedbi i pitanja tj. koja nemaju nikakve veze sa proizvodom kojeg prodajete. Nakon niza Da, Da, Da… čovjek će pod nekom inercijom odgovoriti sa – Da, i kad mu ponudite da kupi vaš proizvod.

Dakle, ako zamislimo da je proizvod – Laž – kojeg patokatija (psihopate na vlasti) namjerava prodati ljudima kao istinu, na osnovu koje će oni formirati svoje mišljenje, na osnovu kojeg će patokratija moći poduzeti određene mjere, onda i od medija možemo očekivati sličnu strategiju kod pokušaja da nam prodaju proizvod koji je upravo i dizajniran s ciljem mentalnog inženjeringa narodnih masa.

Ubacivanje muslimanskih terorista u ‘opštu’ sliku

Tako smo u poslednje vrijeme izloženi i cijeloj jednoj baraži mentalne masaže od strane patokratije čiji je cilj sijanje straha od ‘muslimanskih terorista’. Zvanični mediji naravno kao i uvijek služe kao glavno sredstvo za te svrhe jer mi njima bezgranično vjerujemo. Kako nećemo? Da li smo vidjeli prenos finalne utakmice sa svjetskog prvenstva u fudbalu? – Da. Da li je Italija stvarno pobijedila? – Da. Da li je juče padala kiša, kao što su i rekli? – Da. Da li su skočile cijene, kao što su najavili? – Da!

Da li se na ovom snimku lijepo vide muslimanski teroristi kako 7-7-2005 ulaze u jednu od stanica podzemne željeznice u Londonu?













DA!!! DA!!!

E, pa - "mor’ bit bidne, al’ ne mora da znači", - što bi rekao mali Mujo.

Normalnom čovjeku iz nekih "misterioznih" razloga rijetko kada pada na pamet da PROVJERI one informacije koje bi mogle da budu BITNE. Tako će malo ko malo detaljnije pogledati ovaj TV snimak na kojem se lijepo vidi da su muslimanski teroristi UMETNUTI (u opštu sliku).

Ako prebacite ovu sliku na svoj kompjuter i otvorite je u programima Picture viewer ili Photoshop i zumirate onaj njegov dio gdje se vidi ograda i poslednji iz grupe terorista, vidjećete da donja ili treća šipka ograde prelazi preko tijela poslednjeg teroriste i preko ranca onoga koji se nalazi u sredini, dok se druge dvije gornje šipke nalaze iza njihovih tijela. Doduše, to se može vidjeti i golim okom, bez povećanja slike ako se malo bolje obrati pažnja.

***

Na osnovu ovoga vidimo i to koliko nas potcjenjuju oni koji se bave ovom vrstom manipulacije, jer poznavajući našu psihu oni ne mogu očekivati da će neko dovesti u pitanje vjerodostojnost ovog njihovog "umjetničkog djela", pogotovo kad je ono plasirano preko ‘kredibilnih’ medija.

A mi ćemo odobravati sve one mjere koje su uvedene i koje se uvode u cilju naše lične bezbjednosti isti oni koji organizuju ove zločinačke akte. Takođe, ćemo odobravati, što svjesno sto podsvjesno, sve ove "ratove protiv terorista" koji se danas vode, kao i eventualnu nuklearnu anihilaciju Muslimana gdje god i kad god manipulatori realnosti u kojoj živimo ocijene da je to potrebno.

A bin Laden, kažete?!? Ako ste to stvarno rekli, tj. nije mi se učinilo, onda se vjerovatno niste potrudili ni da istražite stvarnu pozadinu napada na STC, 11 septembra 2001. godine.
Sličan je slučaj i sa mnogim drugim terorističkim aktima za koje nam je sasvim "jasno" poznato da su ih počinili muslimanski teroristi.

Naravno, ovih par sitnica ne znače da su naša svijest i percepcija skoro potpuno modificirani ili kontrolisani, reći ćete vi.

Hm, jeste li stvarno sigurni u to?!?


-

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Τhe article has establіshed nеcessary to me pеrsonally.
It’s extremely hеlpful and you are clearly vеrу ωеll-іnformed іn thiѕ field.
Yοu gеt openeԁ up my perѕоnal eyeѕ for you to varуing opinion οf this particular ѕubject using intriguing, nоtаble
and relіаble сοntent material.

Also visit my wеb blоg CIALIS

3:23 am  
Anonymous Anonymous said...

Hello. And Bye.

6:28 am  

Post a Comment

<< Home